Glutenfri tårtbotten

Här kommer ett annat recept på glutenfri tårtbotten, men detta är för en "vanlig rund" form på ca 24 cm i diameter.
Detta är ett bra recept, har aldrig misslyckats (förutom en gång, men det var vid ett förvirrat tillfälle då jag glömde hälla i bakpulvret, haha)

3 ägg
3 dl socker
1 tsk fiberhusk
1 dl hett vatten
2 dl glutenfri mjölmix
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Till formen: glutenfritt ströbröd, riven kokos eller po-fiber.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Tillsätt fiberhusk och rör om väl. Häll på det heta vattnet under vispning.
Blanda mjölmix, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke med en gaffel. Rör försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten.
Smörj en form (ca 24 cm i diameter) och strö den med glutenfritt ströbröd, riven kokos eller po-fiber (jag brukar ta po-fiber).
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.

Kan delas i 2 och 3 delar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0