Blixten McQueen-tårta



Min kollegas son fyllde 5 år i helgen. Lille Oscar gillar "Bilar" och då tänkte jag att jag kunde passa på att ge mig på en Blixten McQueen-tårta, då jag velat testa det ett tag. Ska jag vara ärlig så är jag inte helt nöjd med den. Den är inte riktigt proportionerlig, den är lite sne och dekorationerna blev inte riktigt som jag tänkt. Men både Görel och Oscar var nöjda, så jag får väl vara glad för det :)



Tårtan är bakad på ljus tårtbotten och är fylld med maraboufluff och vaniljkräm. Lite tråkigt att jag inte testat någon nyare fyllning, men känner att man måste ha mer tid på sig då. Denna tåta gjorde jag samtidigt som dessa - så tiden liksom bara försvann för mig. Men denna fyllning kan sägas är mycket uppskattad :)
Denna är i alla fall spacklad med smörkräm smaksatt med vaniljessens, täcke och dekorationer är i sockerpasta.



Var väldigt mycket knepande och knåpande innan man fått bilens form. Fick skarva en hel del. Blev nog en hel del svordomar, tyvärr. Men det gick inte alltid som jag ville...


Snickare-tårtor





I helgen som gick fyllde min mans morbror 65 år. Jag hade blivit ombedd att göra tårta till hans kalas, vilket jag såklart ville göra. En tårta skulle vara i något roligt tema - och eftersom han har arbetat inom träindustrin och tillverkat möbler i sitt yrkesverksamma liv, så fick det bli en liten snickare med verktyg som tillverkat (ett något skevt) bord :) Den andra tårtan blev en hop med blommor på, som fick gå i samma färg som snickarens kläder.

Stackars Sven-Erik, han visste inte om att jag skulle ta med tårta. Så hans fru sa till honom att en av hans söner hade fixat tåta och skulle ta med sig dem. När de kom - utan tårtor - så blev han besviken och tyckte det var tråkigt att de inte hade något att bjuda på till kaffet. För sonen Anders hade "glömt" dem ;)
Det märktes att det plågade honom lite... Men när kaffet var framdukat så smög vi in tårtorna - och då var allt frid och fröjd igen, haha :)

Det körde ihop sig något när dessa skulle tillverkas, rent tidsmässigt, eftersom jag hade en tredje tårta att göra till samma dag. Så jag har inte hunnit prova några nya spännande fyllningar.





Tårtorna är bakade på ljusa bottnar. Tårtan med blommor på är fylld med hallonmousse och citronfromage och är spacklad med smörkräm smaksatt med lite lime-essens. Täcke och blommor är gjorda i sockerpasta.

Eftersom det var med lite barn på detta kalas, så fyllde jag tårta nummer två med maraboufluff och en vaniljkräm. Även denna är spacklad med smörkräm som jag denna gång valde att smaksätta med vaniljessens. Täcke, bräder, verktyg, spikar och snickare är gjorda i sockerpasta.


Doptårtor till Alice



Min kompis Jenny skulle i helgen döpa sin lilla dotter Alice, och jag blev tillfrågad om jag ville göra doptårtorna - vilket jag självklart ville!
Det var lite stressigt och mycket planerande för att få dessa klara, då de skulle vara klara samma dag som Händige Manny-tårtan. Men det gick det med :)

Vad gäller doptårtorna så fick jag mycket fria tyglar. Ända konkreta önskemålet var att de skulle gå i lila och vitt, gärna med någon rosa detalj och att hennes namn skulle stå med. Kul med fria tyglar, men jag kan säga att jag hade inte klart för mig hur någon av dem skulle se ut, förrän precis när jag satt med dekorationerna... :)


Ena tårtan med baby-tossor, blommor och lite pärlor.




Bebis med dopklänning.




Bebis utan dopklänning.

Samtliga tårtor är bakade på ljusa tårtbottnar.
En tårta är fylld med hallonmousse och citronfromage. Den andra tårtan är fylld med jordgubbsmousse och vit chokladmousse och den tredje tårtan är fylld med Maraboufluff och vaniljkräm.
De är spacklade med smörkräm smaksatt med vaniljsocker.

Alla tårtorna är täckta med sockerpasta, dekorationer är gjorda i sockerpasta och så har jag köpt ätbara pärlor.



Händige Manny



Min vän och kollega Susannes barnbarn fyllde i helgen hela 2 år. Denne lille man - Liam - är ett stort fan av Händige Manny, så självklart skulle tårtan gå i det temat. Verktygen var de mest intressanta för Liam, så jag valde att ha med skruvmejseln "Phillip", sågen "Klinga" och hammaren "Pang".
Det fanns ett önskemål om att kanterna skulle vara spritsade med grädde. Dock vågade jag inte lägga på grädden, eftersom denna hämtades dagen innan den skulle ätas. Jag var rädd att sockerpastan ovanpå skulle börja smälta, och att grädden skulle börja rinna. Så vi kom fram till att jag joppade över att göra något med kanterna, och så skulle Susanne själv fixa grädden innan den skulle ätas. Kändes lite sådär att lämna den oavslutad...

Tårtan är bakad på ljusa bottnar och är fylld med Maraboufluff och vaniljkräm (marsankräm blandat med lite vispgrädde). Dessa fyllningar/smaker är ju ganska "barnvänliga". Jag la på ett tunnt lager smörkräm ovanpå, men inte på sidorna, då det skulle vara grädde.
Dekorationer är gjora i sockerpasta och marsipan.