Fluff

Det finns något som man i bakvärlden kallar för fluff. Man kan säga att det är en smaksatt grädde som man kan variera i oändlighet!
Man tar vilket godis man vill (måste vara smältbart, alltså funkar inte kexchoklad, twix och liknande) och smälter det med grädde. Fler ingredienser är det inte.

Exempel på vad man kan ta för godis:
Ahlgrens bilar, polly, geisha, after eight, geléhallon, zoo, daim, dumle, japp, kinder-ägg, nappar, marabou-choklad i olika varianter (apelsinkrokant, polka, gräddnougat)....

Du behöver:
180-200 g choklad
3 dl vispgrädde

eller

60-80 g gelégodis
3 dl vispgrädde

Gör såhär:
Smält godiset i grädden. Det är MYCKET VIKTIGT att grädden INTE kokar! Så man måste verkligen stå och passa på grytan och röra hela tiden tills godiset har smält.
Choklad går ganska fort medan man behöver lite mer tålamod med gelégodis. Ett tips är att klippa/hacka godiset i små bitar. Ju mindre bitar desto fortare går det :)
När godiset har smält så ställer man gräddblandningen i kylen över natten. Sen vispar man blandningen som vanlig vispgrädde och vips så har du en fluff!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0