Bröllopstårta med rosa och vita rosor

 
Min farbror gick och gifte sig på midsommardagen. Och jag fick den stora äran att göra deras bröllopstårta. Jag fick helt fria händer, och här är resultatet...
 
Då jag la ner väldigt mycket tid på dekorationer blev det ett "tråkigt" innehåll, men som jag vet brukar vara mycket uppskattat:
Hallonmousse och citronfromage.
 
Och tårtan gjorde stor succé, både smakmässigt och utseendemässigt :)
 
 
 

Lillys 1-årstårta

 
Vår dotter Lillys 1-årstårta blev en gräddtårta. Man behöver variera sig lite och att öva på att spritsa :) Denna minns jag är fylld med jordgubbsgrädde och vaniljkräm.
Toppad med färska bär och smelt äppelgelé. Och så självklart det obligatoriska ljuset :D

Alla hjärtans dag-tårta med röda rosor

 
Jag behövde helt enkelt lite tårtträning. Då passade jag på att göra en tårta till alla hjärtans dag 2014. Från början var det tänkt att det skulle bli en minitårta. Men så tänkte jag att om jag ändå ska stå med allt som hör till kan jag lika gärna göra en riktig - även om vi bara var två som skulle äta.
Men det löste sig, för dagen därpå kom det 6 personer på spontanbesök, så då var det ju tur vi hade denna kvar :)
 
 

Höst-tårta med igelkottar

 
Min käre man skulle på en höstfest med jobbet och han frågade om inte jag kunde göra en tårta som han kunde ta med sig. Och det kunde jag. Den här var riktigt rolig att göra. Kul med alla färger på löven och de små igelkottarna blev ju rätt söta :)
 
 

Våningstårta med liljor

 
 
Vår lilla tjej fyllde 6 månader. Jag vet - det går inte att fira varje halvårsdag, men den första tänkte jag att man kunde fira lite i alla fall :)
Det blev en våningstårta med liljor på. Lilly betyder lilja, så jag såg min chans att få öva lite på en annan typ av blomma.
Den är "svampad" med färg, därav är den inte jämnt infärgad i rosa.
 
 
 

Doptårta till vår Lilly

 
Vår dotters doptårtor. Jag hade inte enbart gjort tårtor, utan ett helt dessertbord som bland annat innehöll:
Macarons, cake-pops, drömtårta, fotkakor, minicupcakes, maränger, geléhallon, hallonsaft och förmodligen något mer som jag glömde i farten :)
 
 

Doptårta till Joy

 
Mammas och pappas grannar fick barn några veckor innan vi fick vår dotter. Och när de skulle ha dop så blev jag ombedd att göra doptårtor på temat Hello Kitty :)
 
 

AIK-tårta

 
 
En av våra närmsta vänner kom till mig och undrade om jag kunde göra en AIK-tårta till hans pappa som är ett mycket hängivet fan..
Min man var ju inte stormförtjust över motivet, då han är ett lika hängivet KFF-fan, men allt för kunden :)

Minns att födelsedagsbarnet sa att han började gråta när han fick se tårtan :) Tar det som ett gott betyg!
 
 

Moppe-tårta

 
 
Svärföräldrarna frågade mig om jag inte kunde göra en moppetårta till min makes borson när han fyllde 15. Jo, men visst! Efter lite knepande och knåpande hade jag fått ihop alla delar till moppen, och så fick Philles initialer och nyvunna ålder pryda regplåten :D
 
 

Student-tårta!

 
 
En kollega kom till mig och frågade om jag kunde göra en student-tårta till hennes väninna. Självklart! Jag är inte den som säger nej :D
 
Denna tårta gjorde jag den 13/6 2012.
 
 

Nu är jag tillbaka

Hej på er,

nu har det varit extremt dåligt på bloggfronten. Senaste inlägget var den 3/6 - 2012!! Det är ju över två år sedan! Chockerande!
Men det har hänt en hel del på den tiden. Ett par veckor efter sista inlägget fick vi reda på att jag var gravid. Alltså har en hel graviditet passerat, och nu är vår lilla flicka snart 16 månader..
Men, jag har absolut inte slutat med tårtbaket, det blev bara bloggandet som fick stryka på foten ett tag.

Nu tänkte jag som följande - jag kommer att lägga upp bilder på de tårtor jag gjort. Och jag ska försöka lägga dem i någorlunda rätt ordning.
Däremot kan jag inte skriva något om innehållet, för det är ingenting jag kommer ihåg. Visserligen har jag bra minne, men inte sååå bra :D

Håll till godo, så lovar jag att bättra på mig med bloggandet framöver :)

Kram
Anja