Hallonmousse/Jordgubbsmousse
Denna mousse är enkel att göra och det går utmärkt att använda jordgubbar likaväl som hallon.
450 gram hallon eller jordgubbar
4 gelatinblad
3 msk citronsaft
1 äggvita
1 dl socker
1,5 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinet.
Mosa bären eller kör dem i en mixer. Låt dem passera genom en sikt om du vill ha en helt slät mousse.
Häll i 2 msk citronsaft i bärmoset.
Vispa äggvita, socker och 1 msk citronsaft till en fluffig smet.
Vispa grädden i en annan bunke, inte alltför hårt!
Ta upp gelatinet och smält det försiktigt. Rör hela tiden! När gelatinet är smält, häll det i bärmoset och rör snabbt och noga så det inte bildas några klumpar.
Häll bärmoset i äggviteblandningen och blanda runt.
Tillsätt den vispade grädden i stora, luftiga tag.
Bör stå i kylen ca 3-4 timmar. Jag brukar göra fyllningar dagen innan den ska användas, och låta den stå i kylen under natten.
450 gram hallon eller jordgubbar
4 gelatinblad
3 msk citronsaft
1 äggvita
1 dl socker
1,5 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinet.
Mosa bären eller kör dem i en mixer. Låt dem passera genom en sikt om du vill ha en helt slät mousse.
Häll i 2 msk citronsaft i bärmoset.
Vispa äggvita, socker och 1 msk citronsaft till en fluffig smet.
Vispa grädden i en annan bunke, inte alltför hårt!
Ta upp gelatinet och smält det försiktigt. Rör hela tiden! När gelatinet är smält, häll det i bärmoset och rör snabbt och noga så det inte bildas några klumpar.
Häll bärmoset i äggviteblandningen och blanda runt.
Tillsätt den vispade grädden i stora, luftiga tag.
Bör stå i kylen ca 3-4 timmar. Jag brukar göra fyllningar dagen innan den ska användas, och låta den stå i kylen under natten.
Kommentarer
Trackback