Citronfromage

Har provat några olika recept på citronfromage, men detta är det som jag tycker är bäst. Blir godast och är enklast att göra - så varför välja någon annan variant..? :)

Denna passar bra att fylla en tårta med, men går precis lika bra att ha som dessert! Häll den färdiga blandningen i dessertskålar och låt stå i kylen för att stelna (minst två timmar). Lägg sedan exempelvis på lite färska bär och citronmeliss så har du en god efterrätt! Lämpar sig ju rätt bra som efterrätt eftersom man förbereder den helt. Bara till att plocka fram när den ska serveras.

Denna mängd räcker till ett lager fyllning eller till ca 4 portionsskålar (beroende på hur stora de är).

4 gelatinblad
3 äggvitor
3 äggulor
3/4 dl socker
rivet skal och saft från 1/2-1 citron
1 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, ca 4 minuter. TIPS! Använd rostfri bunke. Har du en plastbunke som det är minsta flott i så blir det väldigt svårt att vispa äggvitorna!
Vispa äggulor och socker i en annan bunke, smaksätt med citronskal och citronsaft. Jag brukar ta saften av en hel citron och rivet skal av en halv.
Vispa grädden i en tredje bunke, ganska hårt.
Ta upp gelatinbladen, krama ur dem och smält dem på svag värme. När allt är smält, häll det i en fin stråla ned i äggule-blandningen under ständig omrörning. Rör så allt säkert blandas och så det inte bildas några klumpar.
Vänd därefter ned de vispade äggvitorna och den vispade grädden försiktigt.
Häll upp i skålar om det ska vara en dessert, annars skippa det. Ställ i kylen för att stelna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0