Min 25-års-tårta

Det var denna tårta som startade mitt intresse för tårtbak. Ett par månader innan jag skulle fylla 25 år gick jag och funderade på hur tårtan skulle se ut, sökte information på nätet och köpte hem produkter och verktyg. Resultatet blev följande:



Det var tänkt att jag skulle ha spritsat lite gröna små blad vid blomsterkransen, men eftersom jag var väldigt sen med att få dekorationerna på plats och gästerna började dyka upp, så var det bara att strunta i det.

Tårtan består av ljusa bottnar och är fylld med citronfromage och hallonmousse. Den är spacklad med mjölksmörkräm, täckt och dekorerad med sugarpaste.

Tyvärr misslyckades jag med hallonmoussen. Jag gjorde den kvällen innan, sen skulle den stå i kylen under natten. Men på morgonen var den alldeles för lös. Så det var bara att åka in till affären i stan och köpa mer ingredienser (för det hade jag ju förstås inte hemma). Sen var det bara att hoppas på att den skulle hinna tjockna tillräckligt på de timmar som var kvar. Men det hann den, och andra gången blev den perfekt! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0