Slät hallonmousse
Här kommer receptet på slät hallonmousse som jag hade i min första våningstårta.
Receptet räcker till fyllning på ett lager i en normalstor tårta.
4 gelatinblad
225 g hallon
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde
Lägg gelatinet i vatten i 5 minuter.
Blanda hallon, socker och vatten i en kastrull och låt puttra ihop ett par minuter. Mosa bären mot kanten så de "saftar av sig".
Häll blandningen i en sil och passera hallonen. Försök få ur så mycket saft som möjligt. Det ska bara vara fröna kvar i silen.
Ta upp gelatinet och krama ur vattnet. Lägg ner direkt i hallonblandningen (då den är varm) och rör tills gelatinet löst sig. Ställ åt sidan för att svalna.
Vispa grädden och vänd sedan ner hallonen. Ställ in i kylen i minst 6 timmar.
Receptet räcker till fyllning på ett lager i en normalstor tårta.
4 gelatinblad
225 g hallon
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde
Lägg gelatinet i vatten i 5 minuter.
Blanda hallon, socker och vatten i en kastrull och låt puttra ihop ett par minuter. Mosa bären mot kanten så de "saftar av sig".
Häll blandningen i en sil och passera hallonen. Försök få ur så mycket saft som möjligt. Det ska bara vara fröna kvar i silen.
Ta upp gelatinet och krama ur vattnet. Lägg ner direkt i hallonblandningen (då den är varm) och rör tills gelatinet löst sig. Ställ åt sidan för att svalna.
Vispa grädden och vänd sedan ner hallonen. Ställ in i kylen i minst 6 timmar.
Kommentarer
Trackback