Spritsad saffranskaka

 
Jag vet - det är en förbaskat suddig bild! Vet inte vad som hände med kameran, men jag hann inte ta mer bilder då gästerna var fikasugna ;)
 
Detta är i alla fall en saffranskaka med spritsad glasscreme ovanpå.
 
Saffranskakan:
200 g smör
0,5 g saffran (1 påse)
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl eller ca 5-6 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
ev florsocker som man kan dekorera med (om man inte vill spritsa något annat mumsigt på)
 
Smält smöret och låt det svalna.
Smörj och bröa en rund form på ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda i saffran, smöret och mjölken.
Mät upp mjöl och bakpulver och blanda med en gaffel. Häll ner i smeten och blanda väl.
Smeten kommer bli tjock!
Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
 
Glasscreme:
4 dl vispgrädde
4 dl marsankräm (alltså gjord på 4 dl mjölk och 6 msk marsanpulver)
 
Blanda ihop mjölk och pulver till marsankrämen och låt stelna något i kylen. Häll sedan i vispgrädden och vispa till önskad konsistens.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0