Påsktårta

 
Dottern var sjuk några dagar förra veckan, vilket innebar att jag hade lite för mycket tid över när hon sov. Då modellerade jag en liten kyckling och påskkanin. Slängde sedan ihop en liten tårta som jag gav till förskolepersonalen. De blev glada :)
 
Tårtan är bakad på ljusa bottnar och är fylld med vid chokladfluff och hallonkompott. Spacklad med grädde. Täckt med sockerpasta och dekorerad med sockerpasta, kristyr och gelly eggs.
 
Hallonkompott:
 
300 gram hallon
1,5 dl socker
2,5 gelatinblad
ev en skvätt pressad citron
 
Koka hallon och socker i 10 minuter. Tillsätt gärna lite pressad citron för att få kompotten lite syrligare.
 
 
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Krama ur dem och låt dem smälta ner i hallonblandningen. Häll över i en bunke och låt svalna och stelna.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0